Vicepremier Steven Vanackere neemt ontslag door ACW-crisis

© BELGA
Redactie KW

In een persconferentie heeft de vicepremier zijn ontslag aan de pers bekendgemaakt, een gevolg van de ACW-crisis.

Vicepremier en minister van Financiën Steven Vanackere stapt op. Dat heeft hij dinsdag zelf bekendgemaakt. Vanackere benadrukt dat hij recht in zijn schoenen staat en dat hij zich steeds heeft ingezet om zijn mandaat ‘zorgvuldig en plichtsgetrouw te vervullen’. ‘De onterechte insinuaties en verdachtmakingen’ in het ACW-verhaal maken hem het werken echter onmogelijk en gaan ook zijn ‘persoonlijke incasseringsvermogen’ te boven.

Klimaat van wantrouwen

“Ik wil dat dit stopt. Dit klimaat van wantrouwen hindert mij in mijn werk, hetgeen niet in het belang is van het land. Het is ook niet in het belang van mijn partij. En ik wil ook erkennen dat het persoonlijk mijn incasseringsvermogen te boven gaat”, aldus Vanackere.

“Twijfels over mijn deontologie, omwille van mijn politieke overtuigingen, ervaar ik als zeer onrechtvaardig. Dat verklaart waarom ik deze beslissing zelf heb genomen, en dit ondanks de aanmoediging en de steun die ik in mijn eigen partij van de leiding, de collega’s en de militanten ben blijven krijgen”, klinkt het. Vanackere is er wel zeker van dat zal blijken dat hem niets verweten kan worden, als het stof zal gaan liggen zijn

(FV/BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier