Veurnse burgemeester verzet zich tegen verhuizing sportvliegtuigen luchtmachtbasis Koksijde

Redactie KW

De burgemeester van Veurne, Jan Verfaillie, verzet zich tegen de herlocalisatie van de site voor sportvliegtuigen van de luchtmachtbasis van Koksijde. Hij stuurde daarover een brief naar minister van Landsverdediging Pieter De Crem.

“Via de pers verneem ik dat de gemeente Koksijde een overeenkomst zou bereikt hebben met het ministerie van Landsverdediging omtrent de herlocalisatie van de site van de sportvliegtuigen naar een gebied op de grens tussen de stad Veurne en de gemeente Koksijde”, aldus Verfaillie.

Het stadsbestuur van Veurne plant daar volgens de burgemeester een nieuwe woon- en sportzone. De sportzone heeft een oppervlakte van 16 ha. De woonzone omvat 4 ha en krijgt op korte termijn 100 nieuwe woningen ingepland.

“Als Burgemeester van Veurne maak ik voorbehoud omtrent de herlocalisatie van de site van de sportvliegtuigen. Sportvliegtuigen langs de woonzone en aansluitend aan het stedelijk gebied zullen zorgen voor extra lawaai en betekenen eveneens een verhoogd risico voor de inwoners”, aldus Verfaillie, die benadrukt dat er op geen enkel ogenblik vanuit de gemeente Koksijde overleg gepleegd werd met de stad Veurne. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier