Veurnestraat in Poperinge minstens anderhalve maand langer werf

Redactie KW

Vorige week zagen we de eerste sneeuw van deze winter, maar de handels- en horecazaken in de Poperingse Veurnestraat zien al enkele maanden zwarte sneeuw. Door de onverwachte problemen met de Bommelaarsbeek en het winterweer worden ze opnieuw geconfronteerd met een vertraging.

Aanvankelijk was het streefdoel om het vernieuwde traject tussen het kruispunt Veurnestraat-Doornstraat over de Grote Markt tot de Guido Gezellestraat open te stellen voor het verkeer de kerstvakantie. „Maar door een samenloop van onstandigheden zal dat maar gedeeltelijk lukken”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). „Ten eerste waren er problemen met de rioolaansluiting van Huize Proventier. Daarbovenop kwamen de complicaties bij de werken ter hoogte van de Bommelaarsbeek. Bij het openleggen van de beek stootte de aannemer op enkele onverwachte problemen. De dakplaat was volledig versleten en kwam te hoog, waardoor er een volledig nieuwe dakplaat moet komen, over de hele breedte van de straat. Daardoor zal in de komende weken geen doorgang mogelijk zijn in de Veurnestraat, ook niet voor fietsers of voetgangers.”

Hinder voor horeca

Een van de horecazaken die getroffen wordt is The Old Fiddler van Jan Langbeen. Hij gaat er niet mee akkoord dat het nu een kalmere periode is. „Wij zijn echt een winterzaak. We hebben een open haard en een gezellige, warme inrichting. Een van de drukste weekends van het jaar is normaal het kerstweekend dat het centrummanagement organiseert. Maar nu het epicentrum daarvan verlegd is naar de Paardenmarkt verwacht ik er niet meer zo veel van. Hetzelfde maakte ik mee met Marktrock. Doordat dat plaatsvond op het Oudstrijdersplein was er bij ons amper volk. Voor de werken kreeg ik nu en dan oudere mensen van het rusthuis over de vloer die hier een koffietje kwamen drinken, maar nu zie ik hen niet meer. Weinig mensen lijken het te beseffen maar de grootste problemen zijn praktisch van aard : leveranciers die niet tot hier geraken, zware afvalcontainers die honderden meters verder moeten gebracht worden over onbegaanbare wegen… Ettelijke uren heb ik al verloren met die miserie.”

(TOGH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier