Veurnenaars krijgen voorrang bij nieuwe verkavelingen

Redactie KW

Bij het aansnijden van nieuwe verkavelingen in Veurne zullen inwoners, of mensen die een band hebben met de stad, voorrang krijgen. De bouwgronden zullen aangeboden worden aan kostprijs, die beduidend lager ligt dan de huidige marktprijzen.

Nu de afbakening van het kleinstedelijk gebied zo goed als rond is kan het stadsbestuur starten met de ontwikkeling van nieuwe verkavelingen. Alle toekomstige verkavelingen te Veurne zullen bouwrijp gemaakt worden door de stad in samenwerking met de woonmaatschappij of de WVI. Langs de Proostdijkstraat komt er 4 ha extra woongebied, in de burgweg 2 ha en op de site van de suikerfabriek tot 15ha. In de proostijkstraat en burgweg plant het stadsbestuur 150 nieuwe woningen. Inwoners of mensen die een band met Veurne kunnen aantonen (er werken, er geboren zijn, er ooit gewoond hebben,…)

Kandidaturen

Kandidaten kunnen vanaf 1 juni schriftelijk hun kandidatuur indienen. Deze kandidaturen zullen opgenomen worden in een register.Reeds heel wat mensen stelden reeds hun kandidatuur, deze zullen een schrijven ontvangen van het stadsbestuur om hun kandidatuur per 1 juni opnieuw in te dienen. Wellicht zullen de percelen binnen 2 à 3 jaar bouwrijp zijn.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier