Veurne wint opnieuw 3 bloemensymbolen tijdens finale Groene Lente 2013

Redactie KW

De groenploeg van de stad Veurne behaalde tijdens de finale van de wedstrijd Groene Lente opnieuw een zeer goed resultaat.

In het wedstrijdonderdeel Groene Gemeente, werd Veurne 1ste laureaat in het wedstrijdonderdeel verkeersgroen, met de heraanleg van de Daniel de Haenelaan. De stad werd eveneens 1ste laureaat in met een pesticidenvrij project. Veurne heeft de begraafplaats van Steenkerke volledig beplant met bodembedekkende vaste planten om zo onkruidgroei onder controle te houden.

De groenploeg moest met 4 gemeenten zijn project voorstellen en dan kon de publiekjury, bestaande uit collega’s van de andere groendiensten, het beste project uitkiezen. De collega’s kozen het project van de Veurne bijna unaniem als beste en zo kreeg de Stad Veurne ook nog de publieksprijs.

In het derde onderdeel werd door een vakjury de bebloeming beoordeeld in de straten, op de verkeersgeleiders en in het stadspark. Hier behaalde de groenploeg voor de 8ste keer op rij de hoogste score en kreeg men weer de drie bloemsymbolen. Dit wil zeggen dat de stad weer meer dan 85% van de punten kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier