Veurne wil ‘stadsbon’ invoeren

Redactie KW

Vlaamse steden en gemeenten schrappen volgend jaar investeringen en voeren de wildste besparingen door in een poging hun begroting in evenwicht te krijgen. Bijna 100 van de 308 Vlaamse steden en gemeenten worden gedwongen om de financiële reserves aan te spreken. Dat blijkt uit een rondvraag van de krant Het Nieuwsblad.

Vlaamse steden en gemeenten schrappen volgend jaar investeringen en voeren de wildste besparingen door in een poging hun begroting in evenwicht te krijgen. Bijna 100 van de 308 Vlaamse steden en gemeenten worden gedwongen om de financiële reserves aan te spreken. Dat leert een rondvraag donderdag in Het Nieuwsblad.

De geldnood scherpt de creativiteit aan. Zo wil de Veurnse burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) na het succes van de staatsbon ook ‘stadsbons’ uitgeven. Kuurne kiest voor duurdere maar langhoudende verf voor de wegmarkeringen. Lendelede doet het zonder kerstverlichting en stelt ook de aankoop van kantoormeubilair uit.

De besparingen zijn voor een deel het gevolg van het debacle van de Gemeentelijke Holding dat voor beduidend minder inkomsten zorgt. Ook de economische crisis zorgt voor minder inkomsten en meer uitgaven, omdat inwoners vaker een beroep doen op het OCMW.

(Belga/ND)

Meer in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier