Veurne decor voor winnaar filmfestival Montréal Hasta La Vista

Redactie KW

Op het Wereldfilmfestival van Montréal heeft zondagavond 28 augustus de Vlaamse film ‘Hasta la Vista’ de hoofdprijs ‘Grand Prix des Amériques’ gewonnen. Mogelijk heeft het Veurne daartoe wel haar steentje bijgedragen. Midden november maakte regisseur Geoffrey Enthoven namelijk opnames in het Veurnse stadspark voor Hasta La Vista.

Samen met producer Mariano Vanhoof en de hele filmcrew van Fobic Films was regisseur Enthoven onder de indruk van ‘filmstad Veurne’. “Het is hier is echt mooi. Het stadspark is gewoonweg prachtig. Echt dé perfecte filmlocatie”, zei Geoffrey Enthoven toen.Regisseur Geoffrey Enthoven had het Veurnse stadspark uitgekozen om er een scène op te nemen die zich afspeelt in het begin van de film. Hasta La Vista! vertelt de belevenissen van drie lichamelijk gehandicapten die op eigen kracht naar Spanje trekken om daar in een gespecialiseerd bordeel hun eerste seksuele ervaring te beleven. ‘Hasta la Vista’ won in Montréal niet alleen de hoofdprijs van de Internationale Competitie, maar kreeg ook de Prijs van het Publiek en een speciale vermelding van de Oecumenische Jury.

De film met daarin het de opnames in het Veurnse stadspark gaat in première op het Oostends filmfestival op 2 september en is vanaf 14 september te zien in de Vlaamse bioscopen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier