Vete met buur doet vrouw haar woning in Torhout verkopen

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Recent velde de vrederechter van Torhout een definitief oordeel in een zaak rond een Rottweiler, die volgens een buur voor overlast zorgde. Eigenares Rosy Deprez, uitbaatster van taverne Vigorelli in Torhout, mag hem niet meer buiten in een hondenren laten. De buur ging nog een stapje verder en liet haar ook een rij oude elzen omkappen. Voor de vrouw is de maat vol: ze heeft haar woning te koop gezet.

“De hondenren was speciaal in de bodem gebetonneerd omdat mijn hond Duc niet zou kunnen uitbreken”, vertelt Rosy Deprez. “Ik had dus geen zin om op het voorstel van de vrederechter, om een nieuwe ren te maken aan de andere kant van mijn tuin, in te gaan. Want zijn logica volgende kon een andere buur dan overlast ondervinden.”

De rechter gaf de buur, die vond dat de hond voor overlast zorgde, gelijk en legde de vrouw een dwangsom op voor elke dag dat de hond nog buiten verbleef. “Nu neem ik hem mee en laat hem op de koer achter mijn taverne verblijven, en ‘s avonds pak ik hem binnen in huis. Niet echt een pretje voor dat beest”, zucht ze. “Tot overmaat van ramp werd ik ook verplicht om zes elzen, van 28 jaar oud, om te kappen, omdat ze volgens de buur te dicht bij zijn eigendom stonden. Ik heb de indruk dat er altijd wel iéts zal zijn, dus heb ik besloten om te verhuizen. Ik ben het beu.”

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier