‘Verzen van leven en de dood’ in première

Redactie KW

Bij theater Malpertuis in Tielt is donderdagavond het stuk “Verzen van het leven en de dood – De hulpkreet van een mug” in première gegaan. De voorstelling is gebaseerd op een roman van de Israëlische schrijver Amos Oz. Huisartiest Jurgen Delnaet, de acteur die je misschien wel kent als ‘Johnny’ uit ‘Aanrijding in Moscou’ haalde er voor zijn nieuwste stuk 2 topartiesten bij. Hoboïst Karel Schoofs en componist Georges De Decker.

Met ‘Verzen van het leven en de dood/ de hulpkreet van een mug’ is acteur en huisartiest van theater Malpertuis Jurgen Delnaet aan zijn tweede bewerking toe van een boek van de Israëlische schrijver Amos Oz. Het gaat over een schrijver en wat er allemaal in zijn hoofd omgaat. Thema’s zoals relaties en fanatisme komen aan bod. Delnaet houdt vooral van de manier waarop de kandidaat Nobelprijs gevoelens verwoordt.

Op het podium hoboïst Karel Schoofs, ook actief bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De muziek is van George De Decker. Hij maakte soundscapes en ging hiervoor geluiden opnemen in een lift en in het Pajottenland. Ook hij was gefascineerd door het boek van Oz.

Delnaet is sinds 2006 huisartiest bij Malpertuis en speelde al verschillende gastrollen in tv series. Hij was ook te zien in de gelauwerde prent ‘Aanrijding in Moscou’ van Christophe van Rompaey.

‘Verzen van het leven en de dood/ de hulpkreet van een mug’ is ook vrijdag en zaterdag te zien bij Malpertuis in Tielt. Eind januari staat de voorstelling in Brugge. En in februari opnieuw in Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier