Verzamelwoede bij KSV Rumbeke

Bij voetbalclub KSV Rumbeke werd het eerste stickerboek voorgesteld. © Jos
Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd op het Sportpark het eerste stickerboek van voetbalclub KSV Rumbeke voorgesteld.

Het album telt meer dan 400 foto’s van alle actieve leden, alsook van bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers. Nog tot eind februari kunnen stickers nu aangekocht worden in de vier verkooppunten met als opzet er een uniek album aan over te houden. “Elke voetballiefhebber kent ongetwijfeld de Panini-stickerboeken”, opende ondervoorzitter Bart Wenes de persbijeenkomst zaterdag. “Al jaar en dag verzamelt iedereen de stickers van onze internationale en nationale voetballers om er op het einde een mooi naslagwerk aan over te houden.”

Ook voor gewone clubs

“Twee jaar geleden is een Spaanse firma met het idee op de markt gekomen om dit ook bij de ‘gewone’ voetbalclubs te lanceren. De eerste in onze regio was trouwens FC Gullegem. Ondertussen is er navolging gekomen bij onze collega’s van KSV Roeselare en Racing Waregem om er nu maar enkele op te sommen.”

“Binnen ons bestuur gingen begin dit jaar stemmen op om dit ook bij ons Essevee te lanceren. Blijkbaar waren velen positief over dit nieuwe clubinitiatief want in geen tijd werd een werkgroep samengesteld met leden vanuit het hoofd- en jeugdbestuur. Zij zijn er vanaf begin augustus ingevlogen met als streefdatum het boek ergens in de Sinterklaasperiode te kunnen uitbrengen. Door de goeie samenwerking van alle gelederen is het boek nu al klaar, ruim anderhalve maand eigenlijk voor de verwachte uitgavedatum.”

“Een dikke proficiat dus voor de grote bezieler achter dit project, Tom Verbanck. De eerste commentaren van de ouders zijn ook lovend. Zaterdagnamiddag zijn er ook massaal stickerpakjes verkocht want iedereen wil als eerste het boek vol hebben. Een precies bedrag op kleven hoeveel dit kost is moeilijk maar volgens uitgever Cromogal, de Spaanse firma, ligt dit altijd rond de 50 à 60 euro.”

Tien clubfoto’s voor 1 euro per zakje

“Zaterdagnamiddag kreeg iedereen die op de foto ging de voorbije weken en maanden een gratis exemplaar en een eerste zakje. De overige kunnen nu aangekocht worden in de kantine van KSV Rumbeke, bij fruit en groenten Hoorne in de Bornstraat en in de dagbladhandels Taptoe Rumbeke en Annemie Oekene. De kostprijs per zakje bedraagt 1 euro en daarin zitten tien clubfoto’s. Wie zijn boek vol heeft, kan daarnaast ook nog eens mooie prijzen winnen als een tablet, een voetbal of een ploegtruitje van een eersteklasser.”

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier