Verwijzing burgemeester van Menen al of niet naar correctionele rechter uitgesteld

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk stelt alweer de beslissing uit om de klacht tegen burgemeester Gilbert Bossuyt van Menen wegens schriftvervalsing al dan niet door de correctionele rechtbank te behandelen. De nieuwe datum van beraadslaging is vrijdag 19 oktober.

Gemeenteraadslid Alain Dumont van de lokale partij Nieuw diende klacht in bij de gouverneur omdat volgens hem de stemming in het schepencollege van Menen op 6 oktober 2008 om in beroep te gaan tegen de bouwvergunning van nieuwe serviceflats in het rust- en zorgcentrum Huize Ter Walle niet correct verliep.

Onwettig?

Voordien had de Deputatie de vergunning verleend. Burgemeester Bossuyt (SP.A) vroeg zijn schepenen de machtiging om in beroep te gaan bij de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD). Volgens burgemeester Bossuyt zouden tien van de 32 serviceflats onwettig worden gebouwd.

Schepen met vakantie

Op de vergadering van het schepencollege verlieten drie CD&V-schepenen de zaal. Ze volgden de beslissing van de Deputatie. Bovendien was een SP.A-schepen met vakantie.

Met slechts vier van de acht schepenen kon niet geldig worden beraadslaagd. Toch liet de burgemeester notuleren dat er beroep werd aangetekend tegen de bouwvergunning.

De raadsman van de burgemeester stelt dat zijn cliënt in juridisch oogmerk correct handelde en geldig liet stemmen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier