Verwarring rond ‘beperkt parkeren’ voor fietsen in Kortrijk

Redactie KW

In de Shop&Go-zone in Kortrijk mogen auto’s maximaal 30 minuten parkeren. Maar ook voor fietsen geldt in sommige straten een beperking, zo bleek donderdag even uit een reeks nieuwe verkeersborden.

In de Sionstraat stond een tijdelijke fietsenstalling met een bord waarop te lezen valt dat er maximaal dertig minuten geparkeerd mag worden. Indien iemand langer zijn fiets wil stallen, wordt hij/zij doorverwezen naar de fietsenparking in K in Kortrijk.

“Die nadarhekken zijn tijdelijke fietsenparkings om wat orde te scheppen in de fietschaos, maar er staan er volgens mij te veel en nadars ogen ook niet mooi”, aldus manager Dominique Desmeytere van K in Kortrijk. “In samenwerking met de dienst Mobiliteit van de stad zijn we daarom een sensibiliseringsactie gestart: wie langer dan een half uur zijn fiets wil stallen, doet dat het best in onze fietsparking, waar de fietsen droog en veilig staan. Die fietsparking ligt aan de kant Sint-Janslaan en is moeilijker te vinden, vandaar deze actie.”

Intussen liet Marc Lemaitre al weten dat de stadsdiensten vandaag nog alle borden wegnemen. “Er is te veel onduidelijkheid”, liet hij verstaan.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier