Vertrek Leterme (4): reacties uit West-Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

VIDEO UPDATE: Heel wat West-Vlaamse politici sturen een reactie op het vertrek van Yves Leterme uit de binnenlandse politiek. Die zijn veelal positief, en ze wensen de Ieperling veel succes. De reacties worden geregeld aangevuld.

Vincent Van Quickenborne

“Deze nieuwe baan is op het lijf geschreven van Yves Leterme: cijfers en hervormingen. Bovendien kreeg België de eerste plaats in de ranking van landen die de crisis het best hebben bestreden. Dus ik wens hem een goede vaart.”

Paul Breyne

“Wat Yves Leterme de laatste jaren als politicus heeft meegemaakt, deed hem misschien wel zin krijgen in een andere job. Ik heb hem altijd gesteund en ook nu heb ik begrip voor zijn beslissing. Yves heeft wellicht iets gezocht buiten de politiek op een leeftijd hij dat nog kan doen. Of hij nog zal terugkeren naar de Belgische politiek? Niets is uit te sluiten, maar misschien vindt hij het werk bij de OESO zo interessant dat hij in die richting verder gaat. Ik wens hem alleszins alle succes toe.”

Stefaan De Clerck

“Ik begrijp Yves na alles wat hij heeft meegemaakt, dat hij eens iets anders wil doen in zijn leven. Dat vraagt een aanpassing binnen de partij, binnen de regering, het is veel verandering in één keer. Wat het betekent voor de CD&V in West-Vlaanderen? Het is de absolute kopman die weggaat, een absoluut stemmenkanon. Maar ondertussen hebben we Hilde Crevits, een sterke madam die wij graag steunen. En er is ook een gigantisch mooie, jonge generatie. West-Vlaanderen heeft een groot reservoir aan talent.”

Hier nog reacties van onder meer Hendrik Bogaert, Hilde Crevits en Johan Vande Lanotte :

Bekijk hier de reportage

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier