Vertrek Leterme (2) : Burgemeester Ieper: “Erkenning voor zijn capaciteiten”

© BELGA
Redactie KW

“Een erkenning voor zijn inzet en zijn capaciteit.” Dat zegt de Ieperse burgemeester Luc Dehaene (CD&V) in reactie op de overstap van ontslagnemend premier Yves Leterme naar de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). “Voor ons land, maar ook voor de stad Ieper is het mooi dat Yves Leterme een dergelijk ambt kan invullen.”

De Ieperse burgemeester Luc Dehaene werkt al 22 jaar nauw samen met premier Yves Leterme, maar hij zegt niet te hebben geweten dat zijn stadsgenoot naar de OESO zou vertrekken, waar hij voor twee jaar adjunct-secretaris-generaal wordt. “Ik vind het echter positief dat Yves Leterme een eventuele terugkeer naar de Belgische politiek niet uitsluit. Of hij dat werkelijk zal doen, zal de toekomst moeten uitwijzen.”

Uit gemeenteraad?

Het is niet geweten of de uittredende premier actief blijft in de gemeenteraad van de stad Ieper. “Het is nog te vroeg om daar duidelijkheid over te geven, maar we gaan daar binnenkort een gesprek over voeren om te zien wat er mogelijk is. In ieder geval wens ik Yves Leterme veel succes met zijn nieuwe job.”

Net als de burgemeester hebben de veel gewone Ieperlingen hebben begrip voor de overstap van Leterme.

Vertrek Leterme (2) : Burgemeester Ieper:

Bekijk hier de reportage

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier