Vertraging voor projecten herdenking 100 jaar WO I in Diksmuide

Redactie KW

Het is niet zeker dat alle projecten voor de herdenkingen van 100 jaar WO I in Diksmuide begin 2014 zullen klaar zijn. Dat was te horen in de gemeenteraad van Diksmuide van maandagavond 24 september 2012.

Op de septembergemeenteraad in Diksmuide werden twee studieopdrachten goedgekeurd naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar WO I tussen 2014 en 2018. Het gaat over de sites tussen de Frontzate en de IJzerdijk. Koen Bultinck (VB) vroeg zich af of dit allemaal wel gerealiseerd zal geraken tegen begin 2014.

“We hebben net als vele anderen wat vertraging op de timing opgelopen”, aldus schepen Peter Bossu (SP.A-Open). “Dat komt doordat het masterplan zo lang op zich heeft laten wachten. We kunnen nu enkel aandringen en hopen dat alles zo snel mogelijk in orde komt. Wat de site van de Duitse militaire begraafplaats in Vladslo betreft, zal dat wel lukken. Maar voor de sites aan de andere kant van de IJzer denk ik dat er een half mirakel zal nodig zijn. En u weet dat ik geen grote believer ben van mirakels.”

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 28 september 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier