Verslagenheid groot bij brandweerkorps van Deerlijk

Redactie KW

Het brandweerkorps van Deerlijk reageert verslagen na de dood van hun collega-brandweerman, zaterdagochtend op de E17. De jongeman van 33 werd aangereden toen hij signalisatie plaatste. Slachtofferhulp begeleidt de brandweer van Deerlijk, het korps ligt ook nog het hele weekend stil.

“Wouter was ook beroepsbrandweerman in Gent, en bracht die ervaring mee naar ons korps, dat was echt een meerwaarde,” zegt commandant Claude Coucke van de brandweer van Deerlijk. Het korps is gebroken door de dood van hun collega. “Waregem heeft onmiddellijk van ons overgenomen, en we zijn teruggekeerd naar de kazerne. Nog de hele week zal slachtofferhulp onze brandweerlui begeleiden.”

Deerlijk is het enige korps in de buurt dat een speciale signalisatiewagen heeft. “Als er dan een ongeval als dit gebeurt, lijkt de vraag overbodig: andere korpsen zouden ook zo’n wagen moeten hebben. Het wordt steeds gevaarlijker werken, vooral ‘s nachts op bijvoorbeeld de snelweg.”

Het korps ligt tot vanavond stil, collega’s uit de buurgemeenten nemen de oproepen over. De overleden brandweerman wordt zaterdag begraven in Deerlijk.

(JV)

Brandweer Deerlijk reageert verslagen

Verslagenheid groot bij brandweerkorps van Deerlijk

Drie doden bij ongeval op E17

Meer op Focus en WTV vanaf 18u30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier