Verschillende stadsdiensten Wervik in de toekomst aan de rand van de stad?

© Google Street View
Redactie KW

De kans is groot dat in de volgende legislatuur in Wervik diverse stadsdiensten worden gecentraliseerd in een stadsatelier aan de rand van de stad. Het zou gaan om de technische dienst, groendienst en de dienst feestelijkheden. Nu hebben ze elk hun eigen depot. Het centraliseren in een nieuwbouw houdt diverse voordelen in. Zoals een efficiëntere werking en besparing van ruimte. Deze visie is het gevolg van een studie door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) over de toekomst van de stedelijke infrastructuur in Wervik.

De technische dienst is al vele jaren gevestigd in de Kasteelstraat, de groendienst in de Menensesteenweg. De dienst feestelijkheden gebruikt een deel van de oude tabaks- en sigarenfabriek Arvic in de Speldenstraat en een deel van de gewezen firma Vanrullen in de Menensesteenweg. “Nu hebben alle stadsdiensten hun eigen garage, refter, sanitair blok en refter”, zegt schepen van Openbare Werken Youro Casier (sp.a).

Er zijn nog andere voordelen van een stadsatelier. Zoals mindere verplaatsingen tussen de verschillende locaties, minder werkings- en onderhoudskosten. De nieuwbouw zou komen in de omgeving van de Geluwesesteenweg en de expresweg N58. Hiervoor wordt gezocht naar een locatie van ongeveer 1,4 hectare. Wat de totale oppervlakte van de bestaande stadsdiensten is. Het is de bedoeling om daar ook een nieuwe brandweerkazerne te voorzien.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier