Verschillende duikteams houden duikoefening onder ijskap in het Vijverhof

Redactie KW

Bij een buitentemperatuur van -8° en een watertemperatuur van -2° werd zaterdagmorgen een duikoefening uitgevoerd door een viertal duikteams van de brandweer uit de regio aan het Vijverhof in Wevelgem.

Voor alleer de kikvorstmannen echter het ijskoude water inkonden diende eerst de dikke ijslaag die zich op de waterplas had gevormd te worden opengezaagd. Duikers van de brandweer van ondermeer Kortrijk, Wervik, Poperinge en Ieper trotseerden dan ook minuten lang de koude watertemperatuur om zich onder de ijslaag door een weg te banen naar een tweede opening die in de ijslaag van het meer was gemaakt.

Na hun koude duik onder het ijs waren alle kikvorstmannen echter vol lof over hun duik. Gezien dergelijke koude periodes niet zoveel voorkomen in ons land is het dan ook voor een brandweerduiker een unieke ervaring om in dergelijke realistische omstandigheden aan een duikoefening te kunnen deelnemen. Zaterdagnamiddag waagden zich ook nog enkele duikers van de Zwevegemse duikclub onder de ijskap van het Vijverhof. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier