Verscherpte politiecontrole rond uitgangsbuurt Diedjies in Kuurne

Redactie KW

Het gemeentebestuur, het Huis Van Wonterghem en politiezone Vlas slaan de handen in elkaar om de veiligheid in de uitgangsbuurt van nachtclub Diedjies te waarborgen.

Met de eindejaarsperiode voor de deur maakt ook Diedjies – nachtclub van het Huis Van Wonterghem – zich op voor de komst van duizenden feestvierders. In dat kader wil men samen met het gemeentebestuur en politiezone Vlas de veiligheid in de buurt garanderen. “Klanten soigneren, maar buren eren”, is de lijfspreuk van manager Gregory Van Wonterghem.

Wat houdt die aanpak nu concreet in? “Op drukke feestavonden – dat zijn er twaalf per jaar – vindt permanent en verhoogd politietoezicht plaats door twee politiemannen. Zij voeren voetpatrouilles en controles met het ANPR-voertuig in de omgeving van de Leopold III-laan uit. Deze controle gebeurt bovenop de reguliere controles.”

XXL

Deze verscherpte controle gaat voor het eerst van start nu zondagavond 22 december en vindt eveneens plaats op zondagavond 29 december en dinsdagavond 31 december. Voorts volgen er nog een aantal XL- en XXL-fuifavonden plaats in de loop van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan Pasen, Pinksteren en alle zondagse feestdagen die gevolgd worden door een dag vakantie op maandag. “Na de eerste weken al, zullen we deze aanpak evalueren”, klinkt het bij de drie partners.

(EDD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier