Verraste automobiliste onderneemt halsbrekende toeren op openstaande Scheepsdalebrug in Brugge

Redactie KW

Twee Franse toeristen hebben op de Scheepsdalebrug in Brugge een hachelijk avontuur beleefd. Ze reden met hun wagen op de brug toen de slagbomen sloten en de brug open ging.

Rond 10.40 uur dinsdagochtend gingen de slagbomen van de Scheepsdalebrug onverwacht dicht. Op dat moment stonden er nog drie voertuigen op de brug. Een alerte passagier van de eerste wagen stapte uit, en duwde zelf de slagboom omhoog. Zo konden de eerste twee wagens alsnog doorrijden.

De inzittenden van de derde wagen, een Frans koppel, hadden minder geluk. Ze stonden nog steeds op de brug toen deze omhoog ging. De voorwielen van de wagen hingen zelfs over de rand van de brug. Beide inzittenden kwamen ongedeerd uit hun hachelijke positie. Ook aan hun wagen en aan de brug is er geen schade.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe dit incident is kunnen gebeuren. Volgens getuigen stonden de verkeerslichten gewoon op groen toen de wagens de Scheepsdalebrug opreden. De politie zal met alle betrokken partijen samenzitten om het voorval te bespreken. In het najaar van 2011 deed zich op dezelfde brug al een gelijkaardig incident voor.

(FJA/SVK/Belga)

Verraste automobiliste onderneemt halsbrekende toeren op openstaande Scheepsdalebrug in Brugge

Bekijk hier de reportage

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier