Verrassende ontkoping Miss Global Belgium 2013 in Oostende: 2 winnaars

Redactie KW

Zaterdagavond werd in de gerenoveerde zaal van de Wellington Renbaan in Oostende Miss Global Belgium 2013 verkozen. De finale eindigde verrassend met 2 winnaars: Bo Ackaert (17) uit Knesselare en Ellen Bacquaert (17) uit Ruddervoorde mogen zich beiden Miss Global Belgium 2013 noemen. Beide kandidates eindigden met dezelfde topscore.

“Aangezien we eerlijkheid prioritair stellen, hebben we beslist om geen andere oplossing te verzinnen maar twee winnaressen uit te roepen”, zei Stefanie Vandenabeele bij de bekendmaking. Zij vormt samen met Tijl Vandenabeele en Anna Decerf het Middelkerks organiserend trio van Miss Global Belgium.

Ellen kreeg nog de prijs van Miss Commitment en de Middelkerkse Sarah Michem (20) werd uitgeroepen tot de meest sympathieke finaliste. “Ik ben heel tevreden en fier met deze prijs”, zei Sarah na afloop van de show. “Ik heb geen podiumplaats maar ik vind het een hele eer om door alle finalisten erkend te worden als sympathiekste meisje”, aldus Sarah.

Emily Vanhoutte (17) uit Oostende werd tweede eredame en de Limburgse Kim Poelmans (20) greep net naast het begeerde kroontje. Het bepalen van wie uiteindelijk tot miss zou gekroond worden had heel wat voeten in de aarde want de optelsom van de punten leverde twee identieke topscores af. Deze eer viel te beurt aan de 17-jarige meisjes Bo Ackaert uit Knesselare en Ellen Bacquaert uit Ruddervoorde.

Bij de verkiezing van Miss Global ligt de nadruk niet alleen op het uiterlijke van de kandidates, maar benevens een knappe dame is de jury op zoek naar een jongedame die het land op een spontane manier kan vertegenwoordigen.

(LC, foto’s LC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

(LC-foto’s LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier