Verplichte metingen LCD-lijn Galloo Menen zijn gunstig

Redactie KW

De uitstootmetingen van de LCD-lijn bij het recyclagebedrijf Galloo in Menen vallen binnen de normen. Dat laat het stadsbestuur van Menen weten. Galloo recycleert onder meer oude LCD-beeldschermen.

“In de milieuvergunning door de provincie West-Vlaanderen verleend aan Galloo was een bijzondere voorwaarde opgenomen die stelt dat tijdens het eerste werkjaar van de LCD-lijn de emissies van de relevante parameters minstens om de drie maanden gemeten moesten worden. Alle resultaten zijn nu binnen en voldoen aan de normen,” weet schepen van Leefmilieu Berenice Bogaert.

In een vorige rapportering in het najaar van 2010 werden de gevraagde driemaandelijkse emissiemetingen samen met een geactualiseerde kwikbalans aan het stadsbestuur overgemaakt. Eind 2010 en begin 2011 werd een laatste reeks van controlemetingen uitgevoerd door een labo. Alle metingen liggen lager dan de opgelegde emissiegrenswaarden. De metingen gebeurden tijdens continue werking van de installatie en de stalen werden genomen aan de afzuiging van de LCD-lijn. (ABO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier