Verpleger uit ziekenhuizen in Brugge en Knokke enkel veroordeeld voor aanranding van dochter

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft dinsdag een vijftigjarige verpleger uit Gent veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden. De man randde de eerbaarheid van zijn toen minderjarige dochter aan. Hij moet haar een schadevergoeding betalen en een deel van haar therapie vergoeden.

De feiten dateren al van tien jaar geleden. Hij betastte het meisje bij de borsten bij het instoppen en trok haar pyjamabroek uit. De man woonde toen in Blankenberge maar woont nu al enkele jaren in Gent. Naast die feiten stond hij ook terecht voor de aanranding van zijn toen minderjarige zoon en een vriend. Daarvan werd hij wegens een tekort aan bewijzen en verjaring vrijgesproken.

Kinderen ontgoocheld

In de jaren ’90 was de man een verpleegkundige in enkele ziekenhuizen in Brugge en Knokke. Zijn kinderen reageerden dinsdag bijzonder ontgoocheld. “Dit hadden we niet verwacht”, klonk het. “Het voelt aan als een kaakslag. We worden niet erkend als misbruikte kinderen. We laten dit even bezinken en kijken dan of we beroep aantekenen.” De man moet enkel aan zijn dochter, die naast zijn zoon en zijn ex-echtgenote burgerlijke partij was, een schadevergoeding betalen. Die bedraagt 2.000 euro. Zijn ex-echtgenote krijgt wel een voorlopige schadevergoeding van een euro. Daarnaast moet hij voor een deel opdraaien voor de therapie van zijn dochter en speelt hij voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier