Verpleger dagvaardt AZ Sint-Jan in Brugge voor nalatigheid

Redactie KW

Een verpleger van het AZ Sint-Jan in Brugge wil zijn werkgever dagvaarden voor nalatigheid. Een specialist zei dat zijn vader een longontsteking had, terwijl de man alle symptomen van een hersenbloeding vertoonde.

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De verpleger, die op de dienst palliatieve zorg werkt, bracht zijn vader drie weken geleden binnen met alle symptomen van een beroerte. De huisarts had hem aangeraden hem met een ambulance meteen naar het ziekenhuis over te brengen. Ook de ambulanciers maakten gewag van een hersenbloeding.

Grote chaos

Maar in het AZ Sint-Jan heerste volgens de verpleger grote chaos en de specialist zei hem dat zijn vader een longontsteking had. Waarna het tot ‘s avonds duurde voor de man ook effectief verder werd onderzocht. Het was middernacht toen een arts concludeerde dat het wellicht om het begin van een urineweg- of een longinfectie ging. Ze zouden de man een kamer geven op de afdeling geriatrie.

Geen reactie meer

Daar vertoonde de man daags nadien amper nog reactie. Hij moest meteen worden geopereerd. Het ziekenhuis onderzoekt momenteel wat er foutgelopen is, maar de verpleger wil het AZ Sint-Jan alsnog dagvaarden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier