Verpleegsters Augustinusziekenhuis Veurne voor rechter nadat patiënt zichzelf in brand stak

Redactie KW

Ze zouden een patiënt niet stevig genoeg vastgebonden hebben, waardoor die zichzelf in brand kon steken. Het parket dringt niet aan op een bestraffing voor de beklaagden.

De feiten dateren van november 2011. Dany V. uit Nieuwpoort was toen opgenomen voor een operatie in het AZ Sint-Augustinus. Na de verdoving was de man buiten zichzelf en konden de verpleegsters hem amper in bedwang houden. Met riemen werd hij daarom aan zijn bed vastgemaakt. V. slaagde er toch in om een pols los te werken. Zo slaagde hij er in om een sigaret aan te steken. Door de sigaret vatte de matras van de patiënt en uiteindelijk heel de kamer vuur. Bij de brand verloor Dany V. beide benen.

Onopzettelijke slagen en verwondingen

De verpleegsters worden vervolgd voor het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen. Langs de ene kant hadden ze de man steviger moeten vastbinden. Anderzijds wordt hen verweten dat ze bij een controle niet opmerkten dat V. al een hand had losgewrikt. Het parket dringt echter niet aan op een bestraffing voor de beklaagden. De rechter velt vonnis op 8 november.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier