Verpleegkundigen voeren actie bij AZ Sint-Jan Brugge

Redactie KW

De verpleegkundigen bij het AZ Sint-Jan in Brugge voeren donderdagmorgen actie. Ze willen dat er een oplossing komt voor het personeelstekort en eisen meer respect voor het aanwezige personeel. De vakbonden delen soep uit en er worden ballonnen opgelaten met daarop een oproep naar nieuw personeel. De dienstverlening gaat gewoon door. Er wordt niet gestaakt.

Het algemeen tekort aan verpleegkundigen zorgt ook in het AZ Sint-Jan, het grootste ziekenhuis van Noord-West-Vlaanderen, voor spanning. De vakbonden klagen aan dat de toegenomen activiteit in het ziekenhuis niet evenredig verloopt met de aanwerving van nieuwe verpleegkundigen. Verpleegkundigen die met pensioen vertrekken, worden niet vervangen. De actie komt er dan ook door een te hoge werkdruk.

Ballonnen

De vakbonden klagen de manier aan waarop de directie van het
ziekenhuis omgaat met het personeelstekort. Verpleegkundigen worden gedwongen flexibel te zijn en op andere diensten te gaan werken. Daarbij wordt volgens hen weinig rekening gehouden met specialisaties. Daarenboven verloopt het syndicaal overleg stroef.
Het personeel eist een duidelijk plan van de directie over de aanpak van het personeelstekort. Ze vragen dat een deel van de winst van het ziekenhuis wordt geïnvesteerd in extra personeel. Tijdens de actie worden daarom symbolisch ballonnetjes opgelaten met daarop de boodschap ‘Personeel gezocht’.
Om 10 uur wordt de actie beëindigd.

Vrijdag

Vrijdag tussen 6 en 10 uur wordt opnieuw actie gevoerd, maar dan aan de kleinere vestiging van het ziekenhuis in de Brugse binnenstad. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier