Veroordeelde pedofiele priester schuimt Netlog af

Redactie KW

Het gerecht onderzoekt of een veroordeelde pedofiele priester-leraar onder meer via de sociale netwerksite Netlog opnieuw contact zoekt met jongeren. Dat schrijven de Coreliokranten woensdag.

De ouders van een leerling van het Sint-Vincentiuscollege in Ieper stapten in juni 2008 naar de directie met de melding dat leraar-priester Tom F. hun zoon had aangerand. In kringen van de school heerste dinsdag verbazing over het feit dat de priester, die vorig jaar van de rechtbank in Ieper opschorting van straf kreeg als hij zich aan strenge voorwaarden hield, in Beernem weer aan de slag is als hulppriester.

Weer met jongeren in contact

Daar zou hij regelmatig met jongeren in contact komen. Dat blijkt uit een foto op de website van de parochiegemeenschap en het Netlogprofiel van de 38-jarige man, waarop te zien is dat hij recent ‘vriend’ is geworden met een 13-jarige.

Strijdig met probatievoorwaarden

Dat zou strijdig zijn met zijn probatievoorwaarden. Die luidden dat hij opnieuw als hulppastoor aan de slag mocht, na psychiatrische begeleiding én indien hij zich op geen enkele manier inliet met minderjarigen.

“Oefenen waakzaamheid uit”

Volgens de Beernemse burgemeester is dat ook het geval. “We oefenen een verhoogde waakzaamheid uit.” Het bisdom Brugge was dinsdag niet op de hoogte. “We hebben de man duidelijk gezegd dat hij zich in zijn nieuwe functie moest beperken tot misvieringen en begrafenissen en zich ver moest houden van jongeren”, beklemtoont de woordvoerder. Die is verbaasd als hij verneemt dat de priester op Netlog ‘vrienden’ is met 13-jarige parochianen. “Dat is ontoelaatbaar.”

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 30 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier