Veroordeeld voor uitbaten coffeeshop

Redactie KW

Drie Noord-Fransen zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot elk vier jaar celstraf en een boete van 16.500 euro, waarvan telkens de helft effectief, voor het uitbaten van café Terminus in Spiere-Helkijn als coffeeshop. Een vierde Fransman, die achter de toog stond, kreeg achttien maanden voorwaarde-lijke celstraf en een boete van 5.500 euro waarvan 1.375 euro effectief. De rechter verklaarde in totaal 75.000 euro aan drugsopbrengsten verbeurd.

Op 1 februari 2008 viel de politie café Terminus aan het IJzeren Bareel binnen. Uit eerdere observaties was gebleken dat het café wekelijks 1.100 voornamelijk Franse klanten over de vloer kreeg. Ze bleven er vaak slechts enkele minuten.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat het café als dekmantel dienst deed voor een coffeeshop. Bij de inval werd drie kilogram hasj, 400 gram marihuana en 7.000 euro cash gevonden. Een huiszoeking bij een 35-jarige man uit Amiens leverde nog eens bijna 14 kilogram cannabis op. Een 35-jarige man uit Roubaix en een 32-jarige uit Wattrelos werden er van verdacht de handel vanuit de biljartzaal van het café te hebben gerund. Een man van 31 uit Tourcoing stond dan weer achter de toog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier