Veroordeeld tot twee jaar cel na drugsdode in Roeselare

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een 28-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar voor schuldig verzuim. Drie jaar geleden kostte een overdosis heroïne het leven aan zijn 29-jarige vriendin.

De drie mensen die de fatale drugs hadden verkocht, kregen elk 18 maanden celstraf en een boete van 5.500 euro. Voor het verschaffen van de drugs werd de vriend van het slachtoffer wel vrijgesproken. In de nacht van 19 op 20 februari 2008 diende de 29-jarige H.D. zichzelf een shot heroïne toe. Al vrij snel bleek dat ze niet goed reageerde op de drugs. Haar vriend Frederik D. legde haar in de zetel en later in bed, maar viel zelf in slaap. Toen hij ‘s ochtends wakker werd, reageerde zijn vriendin niet meer. Hij belde de hulpdiensten, maar tevergeefs.

Drang naar verslavende middelen

Volgens het openbaar ministerie deed hij niet genoeg om zijn vriendin te redden. Volgens de man had hij zelf ook drugs en medicijnen gebruikt en probeerde hij zijn vriendin nog te reanimeren. Aan de rechter vertelde hij dat hij zijn vriendin steeds van de drank en drugs probeerde weg te houden, maar dat haar drang naar de verslavende middelen te groot was.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier