Vernieuwing provinciedomein Raversijde ingezet met nieuw logo en namen

Redactie KW

Het provinciedomein Raversijde in Oostende ontwaakt komend weekend uit zijn winterslaap. Dat gaat gepaard met een nieuw logo en nieuwe namen.

Daarmee worden de toekomstplannen van het provinciedomein voor het eerst concreet zichtbaar.

Provinciedomein Raversijde krijgt voortaan kortweg de naam “Raversyde” mee. Met een nieuwe baseline “Geschiedenis zit in onze natuur” wil het provinciedomein naast de geschiedenis en de musea ook de bijna 50 hectare natuur belichten. Het archeologisch museum Walraversijde heet dan weer “ANNO 1465”.

“Deze veranderingen vormen een stevige aanzet van onze toekomstvisie”, licht gedeputeerde Leefmilieu, Natuur en Landschappen Guido Decorte (CD&V) woensdag toe. “Ons toekomstplan is af. Nu gaat de deputatie beslissen hoe we aan de slag zullen gaan. De natuur pakken we eerst aan, omwille van de verkregen Europese subsidies. Met een nieuwe conservator en een jonge ploeg hopen we Raversyde opnieuw wat bekender te maken bij het grote publiek, ook al hebben we nu al 100.000 bezoekers per jaar.”

De komende jaren moet er ook gewerkt worden aan de toegankelijkheid en komt er een nieuw centraal gebouw met een museumplein.

Het domein, met ook de hoofdattractie “Atlantikwall” en het “Memoriaal Prins Karel”, is dit weekend gratis te bezoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier