Vernieuwde Mercator geopend in Oostende

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois heeft vrijdag 1 juli het vernieuwde museum in Zeilschip Mercator in Oostende geopend.

De interactieve inrichting van de Mercator is een van de eerste realisaties van het Impulsprogramma voor de Kust. Met dat programma, dat loopt over de periode 2010-2014, investeert de Vlaamse overheid, bovenop de reguliere middelen, nog eens 10 miljoen euro in de duurzame ontwikkeling van het toerisme aan de Vlaamse Kust.

De vzw Zeilschip Mercator mocht in december 2010 rekenen op een subsidie van 145.781 euro voor de interactieve herinrichting van het schip. Via touchscreens, een spel, filmpjes en foto’s zal een beeld worden gegeven van het leven aan boord van een opleidingsschip van onze koopvaardijvloot.

“Dit historische schip is bovendien een pronkstuk van ons onroerend erfgoed. De Mercator is een prachtig bewijs dat erfgoed en toerisme hand in hand gaan: een toeristische herbestemming zorgt ervoor dat dit waardevol maritiem erfgoed niet verloren gaat”, meent minister Bourgeois. (KM, foto KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier