Vernieuwde kustwebsite wijzigt in functie van het weer

Redactie KW

De vernieuwde website www.dekust.org zal vanaf nu uittips aanbieden in functie van het weer. De website van het autonoom provinciebedrijf Westtoer wordt daarvoor meer aangestuurd door het KMI. De tips op de site zullen afhankelijk van het weer aan de kust wisselen.

De toeristische portaalsite bevat honderden tips voor dag- en
verblijfstoeristen aan de Kust en tal van logiesmogelijkheden en attracties.

Nieuw is de samenwerking met de interactieve kaart van Google-maps. De vormgeving is terug hedendaags en via sociale media wordt voor een grotere betrokkenheid van de consument gezorgd. Met een druk op de knop kan de inhoud worden gewaardeerd en gedeeld op Facebook, Netlog en Twitter.

De opvallendste nieuwigheid is de wijziging van de tips in functie van het weer. In samenwerking met het KMI worden de evenementen en attracties ingedeeld in buiten- of binnenactiviteiten. Afhankelijk van het weertype bij het KMI schakelt de website over op binnen- of buitenactiviteiten of een mix. “Een van de elementen waarop we omschakelen is de luchtvochtigheid en de wind waardoor het onaangenaam wordt om buiten te komen aan de kust”, zegt webmaster Nikolaas Degraeve van
Westtoer. “Hierdoor willen we vooral de Kust promoten als een
vakantiebestemming bij elk weertype. Nu denken te weinig mensen aan een bezoek aan de Kust bij een aantal minder aangename soorten weertype.”

De Franstalige website www.lacote.org wordt midden augustus aangepast. Ook daar zal de nieuwe toepassing beschikbaar zijn. (Belga)

www.dekust.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier