Vernieuwde Grote Markt in Izegem gaat eerste keer uit de bol

Redactie KW

Duizenden mensen vonden vrijdagavond de weg naar de gloednieuwe Grote Markt in Izegem. Met een bruisend spektakel werd het heraangelegde plein ingehuldigd.

In september vorig jaar werd de Grote Markt opgebroken. De vlakte werd compleet heraangelegd. Ook enkele straten daarrond kregen een beurt waardoor het stadscentrum een andere aanblik heeft. Paradepaardje is echter de vernieuwde Grote Markt. De realisatie ervan verliep niet zonder slag of stoot. Een aantal parkeerplaatsen ging verloren, de verkeerscirculatie werd aangepast. Daartegenover staan voor de horeca wel grotere terrassen en meer bewegingsruimte.

Laatste steen

Donderdagavond werd symbolisch de ‘laatste’ steen gelegd. Vrijdag kon het feest beginnen. Rond 16 uur al ging een dj aan het werk om jongeren die al gedaan hebben met de examens en op de terrassen postvatten te animeren. Later passeerden Jonas & Friends, Soulrock Avenue en Fiesta de revue. Het podium liep vol met de muzikanten van Fiesta die de Grote Markt al een eerste keer in lichterlaaie zetten. Daarna deed burgemeester Gerda Mylle de Grote Markt ontploffen. Een spectaculaire lasershow volgde en een koorddanser zorgde voor afwisseling. Een vuurwerk rondde de feestelijkheden af.

Feestjes

De Izegemnaar blijft dus vlot de weg vinden naar het vernieuwde marktplein en ook feestjes bouwen lukt er onverminderd.

(FM, foto’s FM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier