Vernieuwde doortocht van centrum officieel geopend

Redactie KW

In Anzegem is de vernieuwde doortocht in het centrum officieel geopend. In de Kerkstraat zijn er nu langs weerszijden verhoogde fiets- en voetpaden, en de weg is smaller. Het gemeentebestuur wil zo het zwaar verkeer uit het centrum weren. Toch zijn fietsers en vooral automobilisten niet helemaal tevreden. Bestuurders die kortparkeren zorgen af en toe voor flink wat verkeershinder.

De vernieuwde doortocht door Anzegem is eindelijk een feit. Na meer dan twee jaar is de laatste fase in de Kerkstraat afgerond. “Er zijn langs beide zijden voet- en fietspaden”, zegt burgemeester Victor Gerniers. “En de breedte van de weg is versmald tot zes meter. Onze bedoeling is het zwaar verkeer buiten het centrum te houden. En de veiligheid van de zwakke weggebruiker. Wij hebben vroeger pijnlijke situaties gehad met mensen die verongelukt zijn, en dat is iets wat wij nu proberen te vermijden, door het zwaar verkeer uit de straat te houden”, klinkt het.

Parkeerregels

Net om dat zwaar verkeer uit het centrum te houden loopt een onderzoek naar een ring rond Anzegem, maar daar is veel protest tegen, ook van de gemeente zelf. Over deze vernieuwde doortocht is de bevolking ook niet helemaal tevreden.

Het centrum van Anzegem is inderdaad blauwe zone, voor langparkeren zijn er zogenoemde parkeerhavens. Er waren eerder al klachten over de nieuwe parkeerregels, maar de gemeente heeft daarop ingespeeld, zegt de burgemeester.

Op termijn wordt ook de weg tussen Vichte en Kaster in fases onder handen genomen. Met ook daar verhoogd fietspad en versmalde rijweg. (JV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier