Vernieuwd fietspad langs Grote Bassin

Redactie KW

Volgend jaar wordt een nieuw fietsbeleidsplan voorgelegd. Het fietspad wordt langs de Grote Bassin nu heraangelegd.

In het kader van het fietsbeleidsplan wordt het fietspad langs de Grote Bassin (tussen de Weststraat en de Zwarte Leeuwstraat) heraangelegd en wordt een fietspad als verbinding tussen ‘t Gryspeerdtshof en de nieuwe verkaveling aangelegd. „Wie regelmatig fietst weet dat men langs die kant van de Grote Bassin niet mag fietsen”, aldus Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe op de jongste gemeenteraad. „Eigenlijk wordt hier een wandelpad aangelegd met budget uit de aanleg van fietspaden.”

Volgens schepen Omer Hoorne (CD&V) gaat het wel degelijk om een fietspad. „Je hebt de verkeersregels en je hebt de praktijk”, aldus de bevoegde schepen, verwijzend naar de situatie in het Geitepark. Arlette Temperman (Vlaams Belang) vraagt om een dringende actualisatie van het fietsbeleidsplan. „Werden subsidies van hogere overheden voldoende aangewend?”

Schepen Henk Kindt (SP.A) bevestigde dat een nieuw fietsbeleidsplan volgend jaar wordt voorgesteld. „Bij elke realisatie gaan we altijd op zoek naar zoveel mogelijk subsidiekanalen.” (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier