“Vernietiging GRUP Chartreuse vertraagt het stadiondossier niet” (Mercedes van Volcem)

Redactie KW

De Raad van State heeft in een arrest het besluit van de Vlaamse regering tot vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Chartreuse vernietigd. Volgens urbanisatieschepen Mercedes Van Volcem brengt dit de plannen voor een voetbalstadion en een hoofdkwartierenzone niet in het gedrang.

Eric Ver Eecke, voorzitter van vzw Groen, ontving deze week een recent arrest van de Raad van State. Hij meldde ons ‘met tevredenheid’ dat de Raad van State het verzoek van vzw Groen tot nietigverklaring van de ‘voorafname van het stedelijk gebied’ ontvankelijk en gegrond heeft verklaard : „Daardoor is het besluit van de Vlaamse regering tot definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Chartreuse vernietigd. Er werd door minister van Mechelen en de vorige Vlaamse regering niet gewacht op de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge vooraleer het GRUP Chartreuse definitief vast te stellen. Dit is een ernstige procedurefout, wat tot de vernietiging van het GRUP Chartreuse heeft geleid.”

In een reactie zegt de Brugse urbanisatieschepen Mercedes Van Volcem dat dit arrest van de Raad van State niks verandert aan dit dossier : „Wij hadden dit arrest voorzien. Er zijn precedenten in andere steden, waar de Raad van State dergelijke ‘voorafnames’ onwettig verklaard heeft. Precies daarom heeft de Vlaamse Regering enkele maanden geleden de principiële beslissing genomen om de Loppemse Baan en Chartreuseweg op te nemen in een stedelijk projectgebied. Het recent arrest zal de dossiers van het Clubstadion en de hoofdkwartierenzone geenszins vertragen.” (SVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier