Vernietigende geluidsstudie: geen tijdelijke fuifzaal in NMBS-loods op Kortrijk Weide

Redactie KW

De NMBS-loods op Kortrijk Weide is zo lek als een zeef op het gebied van geluid. Daarom is het volgens de oppositie niet mogelijk om er een tijdelijke fuifzaal in onder te brengen.

Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd het jeugdwerkbeleidsplan goedgekeurd. De oppositie, zowel SP.A-Groen! als Vlaams Belang, hadden applaus voor de ambitie van het jeugdwerkbeleidsplan. Beide fracties spraken wel de vrees uit dat de middelgrote fuifzaal, waar nu al drie legislaturen wordt aan gewerkt, er niet komt in de NMBS-loods zoals in de nota staat.

Geluidsstudie

Zopas werd een geluidsstudie uitgevoerd en daaruit blijkt dat de NMBS-loods zo lek als een zeef is. Bert Herrewyn (SP.A) pleitte er dan ook voor om meteen een nieuwbouw op Kortrijk Weide te bouwen in plaats van grote investeringen te doen voor een tijdelijke oplossing.

Schepen van jeugd

Schepen van Jeugd Alain Cnudde (CD&V) bevestigde dat de studie vernietigend was, maar wil wel verder werken aan tijdelijke oplossing: “want een nieuwbouw zal er volgend jaar nog niet staan en de jongeren moeten toch ergens kunnen fuiven.” (MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 15 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier