Vermoedelijke dief gestolen Kuifje-album in Oostende gearresteerd

Redactie KW

Alain W., de vermoedelijke dief van twee zeldzame en waardevolle Kuifje-albums, is woensdag gearresteerd. Hij werd in de kraag gevat in zijn woonplaats Oostende. Zijn medeplichtige, die op 15 september werd aangehouden, werd vrijdag vrijgelaten. Dat vernam Belga bij haar raadsman Christine Vanek.

De raadkamer van Namen wilde de vrouw eerder vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket van Namen besliste beroep aan te tekenen, waarna de kamer van in beschuldigingstelling van Luik haar aanhouding verlengde. Vrijdag werd ze dan toch vrijgelaten en het openbaar ministerie ging niet in beroep.

Volgens haar advocate is ze onschuldig. “Mijn cliënte heeft zich laten strikken door haar levensgezel. Ik ben ervan overtuigd dat ze er niets mee te maken heeft. Ze zal haar kinderen kunnen terugzien”, aldus meester Vanek.

Alain W. werd opgepakt door de Oostendse politie en woensdag aangehouden, zo preciseerde de procureur des konings van Namen, Philippe Dulieu. Alain W. zou maandag voor de raadkamer in Namen moeten verschijnen.

Het gestolen album “Crabe aux pinces d’or” (“De krab met de gulden scharen”), dat in mei gestolen werd uit het veilinghuis Félicien Rops in Namen, was eerder al terecht. Daags na de arrestatie van de vrouw deponeerde de dief het in de brievenbus van de Oostendse politie. Het duo, dat geldproblemen heeft, wordt ook verdacht van de diefstal van het zwart-witte Kuifje-album “Kuifje in Afrika” in Morlanwelz (Henegouwen), ook in mei.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier