Vermoedelijke brandstichting in Blankenberge en Oostende

Redactie KW

(UPDATE) In een rijhuis in de Van Maerlantstraat in Blankenberge is dinsdag rond 2.00 uur brand uitgebroken in een slaapkamer. Er vielen geen gewonden, over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. Ook in Oostende heeft het gebrand, daar is het vuur aangestoken.

In een rijhuis in de Van Maerlantstraat in Blankenberge is dinsdag rond 2.00 uur brand uitgebroken in een slaapkamer. Er vielen geen gewonden. De 39-jarige zoon zegt dat hij in slaap is gevallen met een sigaret, maar het parket twijfelt nog en onderzoekt of de brand niet is aangestoken. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners konden opgevangen worden bij familie.

Ook brand in Oostende, vuur is aangstoken.

Ook in Oostende is er in de nacht van maandag op dinsdag een brand geweest die vermoedelijk is aangestoken. Rond 6.00 uur dinsdagochtend merkten de bewoners van het bovenste appartement in de Frère-Orbanstraat rook op in de badkamer en sloegen alarm. De 29-jarige bewoner is opgepakt, en wordt straks voorgeleid voor brandstichting. Hij draaide een gasfles open en gebruikte ook brandversnellers. Hij stichtte brand omdat hij boos was op de huisbaas. Niemand van de bewoners van het gebouw raakte gewond. Er was veel rook, maar het vuur doofde uiteindelijk uit zichzelf.

(jv/belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Edities De Zeewacht en Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 24 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier