Vermiste vrouw uit Wenduine is terecht

Redactie KW

Begin deze week werd Marie-Christine Vanuxem uit de Dolfijnstraat in Wenduine als vermist opgegeven. Ze werd een paar dagen later gevonden in Bredene. Daar past ze op de dieren van een vriendin die op reis is.

De politie werd gealarmeerd door een buur die een briefje van de vrouw had ontvangen waarin ze schreef dat ze er genoeg van had. Het Brugse parket vond de verdwijning onrustwekkend en verspreidde maandagavond een opsporingsbericht. De 56-jarige vrouw werd een paar dagen later gevonden in het huis van een vriendin in Bredene. Dat bevestigt de politie van Bredene-De Haan.

“Ze is erg geschrokken van de commotie”, vertelt haar broer Alain Vanuxem. “Het was niet de bedoeling om iedereen ongerust te maken. Mijn zus heeft het moeilijk, omdat ze geen steun krijgt van de gemeente. Ze moet rondkomen met 160 euro. Ze is 20 jaar actief geweest als vrijwillige brandweervrouw voor de gemeente De Haan. Tien jaar geleden heeft ze een ongeval gehad tijdens haar dienst en kon ze het werk niet meer verder doen. Ze vroeg vijf maanden geleden via het OCMW naar werk, maar er kwam niets uit de bus.”

De OCMW-voorzitter was niet bereikbaar voor commentaar.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier