Vermiste scout terecht, opnieuw in België

Redactie KW

De 18-jarige Maxim Sabbe uit Ingelmunster, die dinsdagavond tijdens een scoutskamp in Tsjechië verdween, is terecht. Hij werd gevonden in Ingelmunster. De jongen zou zelf met de bus zijn teruggekomen. Hij verkeert in goede gezondheid, maar is wel in de war, zo meldt de Cel Vermiste Personen van de federale politie donderdag. Het parket van Kortrijk bevestigt het nieuws.

Volgens de eerste berichten vertrok de jongen zelf met de bus opnieuw richting België. Naar het waarom van zijn verdwijning is het voorlopig gissen. De JIN’s, de oudste leeftijdscategorie van de scouts van Ingelmunster, verbleven sinds maandag in de buurt van het Tsjechische Brno.

Alles verliep goed tot dinsdagavond. De jongen was ‘s avonds met zijn vrienden aan het praten, maar stond plots recht om een lange broek uit zijn tent te halen. Toen hij maar niet terugkeerde, gingen enkele anderen in het nabijgelegen tentenkamp een kijkje nemen. Daar stelden ze vast dat zijn tent opgebroken was en dat zijn persoonlijke spullen, behalve zijn matras en slaapzak, verdwenen waren. Er was geen geen duidelijke aanleiding voor het plotse vertrek. De scouts verwittigden onmiddellijk de lokale autoriteiten.

Meer in het journaal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier