Vermeende stropers op suikerfrabriek-site zijn muggenlarvendieven

Redactie KW

De politie van de zone Spoorkin (Alveringem, Lo-Reninge en Veurne) heeft donderdag op de terreinen van de voormalige suikerfabriek in Veurne een klopjacht gehouden op twee vermeende stropers. De twee Fransen waren uit op muggenlarvendieven.

Een alerte burger had de twee door de omheiningsdraad zien kruipen en dacht dat ze het gemunt hadden op de talrijke eenden die er de waterplassen bevolken. Met een speurhond en met bijstand van een Sea King helikopter van de luchtmachtbasis van Koksijde werden de twee door de politie gevat. De twee Noord-Franse mannen van 24 en 63 jaar oud waren evenwel geen eenden maar wel muggenlarven aan het opvissen.

De muggenlarf, in de volksmond ook gekend als ‘vers de vase’, wordt gebruikt als visaas en kost afhankelijk van de grootte van de larven tussen de 20 euro en 50 euro per kilogram. Het duo dat lid was van een visclub in de buurt van het Noord-Franse Wattrelos verklaarde dat het visaas enkel bedoeld was voor eigen gebruik voor een viswedstrijd van komend weekend. De politie stelde proces-verbaal op, nam hun materiaal in beslag en zette de 5 kilogram muggenlarven terug uit in het water. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier