Vermeende moordenaar Caroline Vyncke “wordt gepest in de gevangenis”

© PHK
Redactie KW

De vermeende moordenaar van Caroline Vyncke zat maandag op het beklaagdenbankje van de correctionele rechtbank in Ieper.

Hij staat terecht voor (mondelinge) bedreigingen en vernielingen in de gevangenis. Naar verluidt wordt de man gepest door cipiers en medegevangenen.

Volgens de openbaar aanklager ging dertiger Geert V. in maart 2012 geregeld door het lint. Hij vernielde een douchecabine en richtte heel wat ravage aan in zijn cel toen hij niet snel genoeg tabak kreeg van de cipiers. De man zwaaide met een tafelpoot in het rond en uitte bedreigingen aan het adres van de cipiers. “Open mijn cel zodat ik je meteen vermoord”, zei hij tegen één van hen.

In stukken verzaagd in de Heulebeek

Geert V. uit Kortrijk wordt aanzien als hoofdverdachte in de moord op zijn ex-vriendin Caroline Vyncke. De vrouw keerde niet meer terug naar huis toen ze op 7 februari 2011 met haar hond ging wandelen. Ruim twee maanden later werden in de Heulebeek in Moorsele lichaamsdelen van de vermoorde vrouw aangetroffen. Geert V. bekende aanvankelijk de moord op zijn 42-jarige vriendin maar later trok hij die verklaringen opnieuw in. Hij bleef wel ontkennen dat hij het lichaam van de vrouw verzaagde. In februari werd Geert V. door de Kortrijkse raadkamer geïnterneerd. Hij zit al 2,5 jaar in voorlopige hechtenis.

“Mijn cliënt werd zwaar gepest door de cipiers in de gevangenis van Ieper”, sprak Dimitri Vantomme, de raadsman van Geert V., die ook nog altijd hoopt op de vrijspraak in het moorddossier. “We zijn in hoger beroep gegaan tegen de internering van mijn cliënt.”

Uitspraak op 2 december

Precies twee maanden geleden werden in de woning van haar voormalige buurman opnieuw lichaamsdelen ontdekt van Caroline Vyncke. Het huis werd vroeger bewoond door Thomas C.. Wegens een gebrek aan bewijzen werd hij destijds buiten vervolging gesteld maar intussen werd een nieuw gerechtelijk onderzoek opgestart.

Op 2 december doet de Ieperse strafrechter uitspraak in de nieuwe zaak tegen Geert V.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier