Vermanende vinger naar Plantec en Furnibo voor lekkende voetbaltribune Nieuwpoort

Redactie KW

De lekke voetbaltribune op het sportpark kreeg de meeste aandacht van de twintig raadsleden tijdens de zitting van donderdag 18 november. Vooral de onverschilligheid van het studiebureau Plantec en van aannemer Furnibo werden aan de kaak gesteld.

Het was raadslid Noël Vandamme (SP.A) die in het vragenkwartiertje de kwestie aankaartte. „Het lekkageprobleem stelt zich al meer dan een jaar en nog is er geen oplossing in zicht”, merkte hij op. „Dit kan niet langer voor een nieuw en duur bouwwerk. Straks valt het plafond naar beneden.”

Rechtzaak vermijden

Volgens burgemeester Roland Crabbe (CD&V) ligt de grootste moeilijkheid in het niet vinden van de weg die het insijpelende water volgt. Rik Lips (CD&V), schepen van Sport, verklaarde een rechtszaak te willen vermijden omdat een oplossing dan ongetwijfeld nog langer op zich zal laten wachten. Net als de raadsleden hekelde ook burgemeester Crabbe het studiebureau Plantec en aannemer Furnibo die ‘er zich niets van aantrekken’. Hij zal beiden rond de tafel uitnodigen om naar een oplossing te zoeken.

(DCR)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier