Verlichtingsgroep 2be Delighted voor drie maanden beschermd tegen schuldeisers

Redactie KW

(VIDEO UPDATE) De verlichtingsholding 2be Delighted uit Roeselare, waartoe Wever & Ducré, Dark en Limis behoren, wordt voor drie maanden tegen haar schuldeisers beschermd. De rechtbank van koophandel van Kortrijk opende maandag de procedure tot gerechtelijke reorganisatie tot 4 oktober. Maandelijks moet de verlichtingsgroep de inkomsten en uitgaven aan een gedelegeerd rechter rapporteren.

2be Delighted was op 24 juni zelf naar de rechtbank gestapt om bescherming te vragen tegen haar schuldeisers in het raam van de zogenoemde Wet op Continuïteit van Ondernemingen (WCO). De holding kampt met financiële problemen en lijdt zwaar onder de crisis in de internationale vastgoed- en verlichtingsmarkt.

Reorganisatieplan

De rechtbank van koophandel van Kortrijk stelde na studie van het ingediende dossier vast dat de continuïteit van de onderneming inderdaad in het gedrang is gekomen en dat ze de kans krijgt om zich te reorganiseren. Tegen 1 september moet het bedrijf zijn reorganisatieplan neerleggen en op 20 september moeten de schuldeisers vervolgens over dat plan stemmen.

Bij 2be Delighted werkt een honderdtal personeelsleden. Het bedrijf is actief in een zestigtal landen.

Verlichtingsgroep 2be Delighted voor drie maanden beschermd tegen schuldeisers

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier