Verkopers alcoholtesten wrijven zich in de handen

Redactie KW

Vanaf juli moet wie met de wagen in Frankrijk de weg op gaat een alcoholtester in de auto hebben. De eerste maanden krijgen automobilisten die geen tester bij hebben een waarschuwing, vanaf november volgen er boetes. Niet alle chauffeurs zijn overtuigd van het nut van de maatregel. Maar vooral de verkopers van alcoholtesten wrijven zich in de handen.

De parking van een grootwarenhuis net over de grens in Frankrijk. Heel wat Belgen komen hier inkopen doen. De meesten hebben van de nieuwe maatregel gehoord maar hebben nog geen alcoholtester gekocht.

Stijgende verkoop

Guy Platteau uit Harelbeke is één van de weinige online verkopers van alcoholtesters bij ons. Hij heeft klanten in Vlaanderen maar ook in Nederland en Frankrijk. Sinds de start van zijn zaak 4 jaar geleden, zag hij de verkoop alleen maar toenemen en de Franse maatregel doet de verkoop nog stijgen. Ook al verkoopt hij uitsluitend herbruikbare en dus ook duurdere toestellen.

De wet zou binnenkort door het Franse parlement worden gestemd en op 1 juli van kracht worden. Pas vanaf november zou de Franse politie boetes uitschrijven.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier