Verkoopdag mini-ondernemingen aan Ring Shopping Kortrijk Noord was groot succes

Redactie KW

Vorige zaterdag trof je tussen de winkels van het Ring Shopping Kortrijk Noord ook nog eens zo?n 40 standjes van mini-ondernemingen aan. Ze hielden er een succesvolle verkoopdag en zes mini?s konden ?s avonds ook met een geldprijs naar huis.

Een mini-onderneming is een bedrijfje dat voor een schooljaar gerund wordt door leerlingen uit het secundair onderwijs. Ze kiezen of maken zelf hun producten, doen aan marktonderzoek, stellen een businessplan op, voeren een boekhouding, houden een algemene vergadering voor hun aandeelhouders en verkopen natuurlijk ook hun producten of diensten.

Het Ring Shopping Kortrijk Noord deelde drie prijzen uit voor de mooiste verkoopstanden. Easy Cook uit het zesde TSO handel van het Sint-Jozefinstituut Brugge kreeg 75 euro, de tweede prijs van 175 euro was voor Pictobello uit het zesde ASO economie-moderne talen van het Spes Nostra Instituut Kuurne. The Quinies uit het zevende BSO Banketbakkerij-Chocoladebewerking van Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge mocht als winnaar met 250 euro naar huis.

Voor het eerst werd er ook een Alumniprijs door oud-mini-ondernemers uitgereikt. Zij kozen voor BeauBox uit het zesde ASO van het Sint-Andreasinstituut uit Brugge. (VVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 13 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier