Verkoop vrije loten op nieuwe verkaveling ‘Vredestraat’ geblokkeerd omwille van prijsgeschil

Redactie KW

Er zijn problemen met de nieuwe verkaveling ‘Vredestraat’, aan het kerkhof van Mesen. Terwijl de sociale huurwoningen van Bouwmaatschappij De Leie er vlot uit de grond rijzen, komt er maar geen schot in de verkoop van de loten die bestemd zijn voor privé-kopers. De bouwmaatschappij, die ook van deze loten de eigenaar is, vindt de geschatte verkoopprijs immers te laag en wil dus niet verkopen.

Een en ander bleek op de gemeenteraadszitting van maandag 31 oktober, waar Jean-Pierre Verdru (MLM) een vraag stelde over deze kwestie. Uit het antwoord van burgemeester Sandy Evrard (MLM) bleek al snel dat hij allerminst is opgezet met de houding van de bouwmaatschappij. “Ik weet aan welke prijs ze die grond heeft kunnen kopen en ik vind de geschatte prijs beslist redelijk. De bouwmaatschappij maakt de vergelijking met prijzen in omliggende gemeenten als bijvoorbeeld Heuvelland, maar dit hier is Mesen, en het gaat hier toch ook niet echt om een topligging, met het kerkhof en het slachthuis in de buurt”.

Het schepencollege heeft nu een brief geschreven naar CV De Leie en hoopt dat die op haar bijeenkomst van bestuurders van nu donderdag haar mening herziet. “Is dit niet het geval, dan ga ik deze zaak persoonlijk aankaarten bij huisvestingsminister Freya Van den Bossche”, aldus nog de burgemeester. De vertraging van deze verkaveling is een streep door zijn rekening, want Mesen begint krap bij kas te zitten en kan de extra belastingsinkomsten van zo’n 40 gezinnen beslist gebruiken. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 4 november 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier