Verklaring moeder van overleden dochtertje in Zwevezele staat op losse schroeven

Redactie KW

Nathalie B. (41), de vrouw die verdacht wordt van de moord op haar dochtertje Dimfy in Zwevezele, stuurde kort voor de feiten een soort laatste wilsbeschikking naar een familielid.

Nochtans houdt de Zwevezeelse vol dat het meisje van vijf op eigen houtje een overdosis pillen nam. Ondertussen zit ook de vader van het kind, Wesley C. in de cel, voor betrokkenheid bij een drugszaak. Hij werd aangehouden voor zijn aandeel bij het onderhouden van een recent opgerolde wietplantage in de loods van een toekomstige kinderboerderij in Aartrijke. De raadkamer in Brugge bevestigde zijn aanhouding. Zijn advocaat Jef Vermassen zal bij de Gentse KI beroep aantekenen tegen die beslissing.

Schuldenberg

Meester Vermassen legt uit dat zijn cliënt de feiten pleegde om van een grote schuldenberg af te raken. “Maar hij heeft de dood van zijn enige kind ook niet kunnen verwerken. Zijn schulden zijn er alleen maar door toegenomen. Het is een moeilijk rouwproces, vooral omdat de verdachte de moord maar blijft ontkennen. Mentaal is dat zeer zwaar voor die mens.”

Doodskisten

Volgens Nathalie B. slikte haar dochtertje immers uit zichzelf een overdosis medicatie en probeerde ze daarna zelfmoord te plegen omdat ze zich geen leven zonder Dimfy kon voorstellen. Maar een e-mail aan een tante suggereert dat B. minstens nadacht over een mogelijk gezinsdrama. Zo bepaalde ze in die laatste wilsbeschikking al de kleur van de doodskisten voor haar dochtertje en zichzelf. Bovendien koos ze ook al muziek voor op de begrafenis.

Nathalie B. en Wesley C. waren voor de dood van Dimfy al een tijdje geen koppel meer. Die relatiebreuk was een mogelijke aanleiding voor de tragische feiten van 16 november 2012.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier