Verkiezingen 2010: Martine Fournier toch niet op CD&V-Kamerlijst

Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Martine Fournier neemt nu toch niet deel aan de verkiezingen voor de Kamer. Op de valreep heeft ze plaats moeten maken voor Veronique Engelrelst, gemeenteraadslid in Knokke voor Gemeentebelangen van burgemeester Lippens.

De wijziging kwam er onder druk van CD&V’ers van de Oostkust die vonden dat hun regio Knokke en Blankenberge niet is vertegenwoordigd op de Kamerlijst. De opmerking viel duidelijk niet in dovemansoren, er werd uiteindelijk op de valreep nog gesleuteld aan de West-Vlaamse CD&V-Kamerlijst, rekening houdend met geografische spreiding en man-vrouw-verhouding.

Verrast

Uiteindelijk kwamen de lijstsamenstellers bij Martine Fournier. Zij stond oorspronkelijk zevende bij de opvolgers. Met haar telde Zuid-West-Vlaanderen zeven vertegenwoordigers op de Kamer- en Senaatslijst.

Leterme en Crevits

Martine Fournier reageerde aanvankelijk volkomen verrast. ,,Ik ging uit goodwill en partijtrouw in op het aanbod om ‘ergens’ op de lijst te staan. Ik hoefde zeker geen sterke positie. Het is wel een signaal dat de partij in mij gelooft. Nu kan ik niet anders dan me bij de wijziging neerleggen. Yves Leterme en Hilde Crevits zijn me de wijziging komen uitleggen. Jammer, ik had net mijn kiescampagne opgestart.”

(JPT)

Meer over de verkiezingen elke week in Krant van West-Vlaanderen en iedere dag op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier